We zijn aangekomen in Xi'an
Hoi lieve mensen hierweer een update uit China.
We zijn vanmorgen om 8.45 uur aangekomen in Xi'an met de nachttrein, die gisteravond om 21.30 uur uit Beijing is vertrokken. Het is een prima reis geweest. We sliepen met 4 personen in een compartiment en dat was best confortabel. We hebben dan ook redelijk geslapen en werden om 07.00 uur gewekt door een Chinees muziekje en een bakkie oploskoffie, die bij gebrek aan beter toch wel lekker smaakt, al was het alleen maar om een beetje wakker te worden. Vanaf het station werden we opgehaald met de bus en onze plaatselijke gids, die de komende 2 dagen ons samen met onze reisleider gaat begeleiden. Na een stevig ontbijt in ons nieuwe hotel, zowaar met echte croissants en gebakken eitjes, konden we naar onze kamer om lekker te gaan douchen.
In de middag zijn we naar de Grote Wilde Ganzen Pagaode geweest en daarna een bezoek gebracht aan de stadsmuur van Xi'an gegaan en hebben daar gewandeld. Later in de middag hebben we nog een wandeling gemaakt daar de Moslim wijk. Allemaal kleine straatjes met kraampjes met van alles te koop. Hier heeft Jetty nog een zonnebril gekocht, want deze was spoorloos verdwenen. Na het diner zijn we weer opstap gegaan en hebben we gekeken naar een 'fonteinspektakel', heel veel waterstralen en muziek, een soort van waterorgel dus. Dit was op het grote plein voor de Pagode. Daarna nog even wezen kijken bij het plein van de Zuidelijke Stadspoort, waar allemaal Chinese mensen aan het zingen en dansen waren. Prachtig om te zien. Dat zingen en dansen in parken en op pleinen is hier heel normaal. Mensen zijn hier vaak klein behuisd en zoeken hun vertier buiten de deur. Het zijn ook veelal gepensioneerden. Mensen die voor de staat hebben gewerkt, gaan op hun 50e al met pensioen. Dus tijd zat om te dansen en te zingen.
Maar voordat we gisteren met de trein vertrokken hebben we het Zomerpaleis bezocht, dit was ontzettend leuk en gezellig. Ook hier weer veel danssende en zingende mensen.
We waren eral vroeg in de ochtend, om half 9 en we dachten, lekker vroeg, dus lekker rustig. Nou vergeet het maar, rustig is het in China bijna nergen dus ook niet bij het Zomerpaleis 's morgens om half negen.
We hadden weer heel wat bekijks en ook hier werden we regelmatig gefotografeerd. Vooral het blonde haar van Jetty is erg interrresant.
Daarna naar zijn we naar het Panda Huis gegaan, waar we de panda beren hebben bezocht.
Na een uurtje te hebben rond gelopen zijn we gaan lunchen. Hup weer in de bus en naar de volgende plek, dit was een groot shopping centre en hier konden we allerlei merkartikelen
kopen. Wel nep natuurlijk maar bijna niet van echt te onderscheiden en heel erg goedkoop. Jetty heeft een nep Gucci horloge gekocht voor 10 Yuan, dat is ongeveer 1,10 euro en
hij doet het ook nog.
We hebben er ook twee mooie regenjasjes gekocht, omdat de weersvoorspelling voor Xi`an wat regenachtig is.
Maar even rustig ergens kijken voor een shirtje is er echt niet bij, de verkopers willen allemaal graag verkopen en lopen constant naar je te roepen, je wordt er helemaal
gek van. Dus maar weer gauw naar buiten en lekker een heerlijk bakkie koffie gekocht.
Daarna hebben we nog een Kung-Fu show bijgewoond. Een soort mini musical met geweldige acrobatiek .Daarna nog snel wat eten en toen zoals hierboven al vermeld naar de nachttrein.
En nu zijn we dus in Xi'an waar we 2 dagen zullen blijven.Rene zijn verkoudheid is al weer een stuk beter en verder gaat het heel goed met ons.Wemaken zoveel mee, het is teveel om dit allemaalop de schrijven, maar jullie krijgen zo wel een beetje een indruk. Leuke groep, allemaal rustige mensen.We genietenmet volle teugen. Morgenstaat het terracotta leger op hetprogramma. Weverheugen ons hier op. We gaan zo nog wat foto's uploaden en dan lekker onder de wol.
Tot gauw maar weer.
Liefs van ons
ik word al moe als dit allemaal lees maar jullie zien wel een hoop.onverstelbaar gr.mam
Er leuk om zo met jullie mee te reizen, en prachtige foto's
liefs