rene-jetty.reismee.nl

Hier zijn we weer........

Hier zijn we weer. Tja toch wel leuk dat gratis internet, dus gelijk maar gebruik van maken, want het zal we niet in elk hotel zo eenvoudig zijn.

Vanmorgen om half 7 ging de wekker. Uitslapen is er dus niet bij. Maar we hebben wel lekker geslapen. Helaas is Rene verkouden geworden was vandaag dus niet zo fit, maar met regelmatig een paracetamol was het gelukkig voor hem vol te houden. Maar goed, we waren gebleven bij het opstaan. Lekker douchen en toen op naar het ontbijt. Nou, we dachten gister in de supermarkt dat het gaotisch was........Het ontbijt was SUPER gaotisch. Het krioelde van mensen, die allemaal tegelijk wilden ontbijten. Pffffffffffffffffffffff. Wat een hektisch gedoe op de vroege morgen. Dus zo goed en zo kwaad als het ging maar gauw twee boterhammen, jam en wat boter gepakt en met een kop sterke koffie gevlucht naar een rustig hoekje. Onze reisleider zei: 'This is China'. Ok dan, misschien gaat het nog wennen

Laughing

Om 8 uur op pad gegaan met de bus naat de Tempel van de Hemel, gelegen in een prachtig park. Ik zal jullie alle details besparen, de foto's spreken voor zich.

Na de luch zijn we naar Het Plein van de Helemse vrede gegaan. Het is een gigantisch plein (500 x 800 mtr.) met in het midden Het mausoleum van Mao Zedong.

Vervolgens naar de Verboden Stad of te wel het voormalig keizerlijk paleis. Heel indruk wekkend en we hebben heel wat afgelopen. Het weer was geweldig, ongeveer 25 graden met een lekker windje en een strak blauwe lucht. Het plein van de hemelse vrede wordt heel veel bezocht door Chinezen van het platte land. Ze brengen dan ook een bezoek aan het Mausoleum van Mao. Deze Chinese boerenfamilies, hebben nog nooit mensen uit het westen gezien. We zijn dus ook regelmatig gefotografeerd. Een heel aparte ervaring.

Ook de wc's in China is een apart verhaal. Het zijn veelal hurk-toiletten en als je mazzel hebt is er een toilet zoals wij ze hebben. Ook zit er soms geen deur voor en is er alleen een tussenschotje. Maar goed als je nodig moet, heb je weinig keus. Gelukkig zijn de mannen en vrouwen wel gescheiden.

Vanavond stond er nog een bezoek aan de Chinese Opera op het programma. Wij zijn echter niet meegegaan, omdat Rene lekker vroeg zijn bed in wilde en eigenlijk waren we allebei ook wel moe na zo'n lange dag buiten geweest te zijn. Dus hebben we lekker een Mac gedaan en daarna nog even bij de bakker lang geweest, waar we lekker koekjes hebben gehaald voor bij de koffie.

Dus gaan we zo weer lekker slapne, want morgenochtend om 5.45 uur gaat de wekker en we vertrekken om 7.15 uur naar de Chinese muur.

Tot de volgende keer maar weer.

Lieve groetjes van ons

Laura

Hallo hallo
Ik vind het wel grappig die verhaaltjes te lezen van jullie.
Prive poepen is er dus niet bij daar in china! ;)
Mooie foto's en volgens mij hebben jullie het wel naar jullie zin. Hopelijk voelt Rene zich gauw weer beter.
Enne..jullie blijven wel een stel echte Nederlanders hoor, met jullie gratis internet! haha!
Liefs Laura

Suzan

Hoi vakantiegangers!
Dus je kunt niet even uitgebreid zitten daar? Veel plezier
bij de chineze muur!

Hanz

kijk maar uit dat jullie foto's niet op een Chinese website-om-te-lachen terechtkomen :)
Het klinkt allemaal geweldig om die dingen nou eens in het echt te zien. Jaloers ! Jaloers!

mam

wat leuk om dat allemaal te lezen.Geniet er maar van enik hoop dat jullie nog veel mooie dingen zien .
liefsmam
René niet ziek worden hoor.