Van Guilin naar Yangshuo en daarna weer naar Guilin en nu in Guangzhou
Hoi allemaal,
We zijn een paardagen niet online geweest, even geen internet tot onze beschikking, daarom nu een verslagje van een aantal dagen.
Zaterdag 22 mei.
Opgestaan om 7.15 uur en toen we naar buiten keken, kwam de regen met bakken uit de lucht. Vandaag dus waarschijnlijk geen zonnige dag. Om 8.45 vertrokken richting de boot die ons via de Li rivier zou brengen naar ons hotel in Yangshuo. Deze boottocht duurde ongeveer drie en half uur. Om ongeveer half 1 kwamen we in Yangshuo aan. De hele tocht heeft het enorm geregend. Rene heeft nog een tijdje boven op het dek gestaan, om wat foto's te nemen, maar ik ben maar lekker beneden blijven zitten. Toen we de boot verlieten, was het droog en de hele dag is het verder droog gebleven. Gelukkig maar, want er stonden voor deze middag verder geen excursies op het programma, dat was anders een saaie middag geworden. We zijn met Piet en Joke het stadje ingetrokken. Maar eerst hebben we lekker gegeten bij de Mac. Heerlijk, die patatjes. Toen wat gewinkeld en wat shirtjes gekocht voor Rene en mezelf. Ook nog een nep-Rolex op de kop getikt voor € 5 ,00. Leuk aandenken.
Daarna hebben we met elkaar een klein open busje gehuurd en die heeft ons een uur door de omgeving van Yangshuo getoerd. Daarna lekker op het terras gezeten en zowaar een pizza gegeten, dus vandaag een dag zonder rijst.
Het was inmiddels donker geworden en het werd steeds drukker in de winkelstraat. Wij zaten met zes Hollanders op een terras en we werden weer constant gefotografeerd. Toch wel een bijzondere ervaring. Rene had de avond van zijn leven, verschillenden jonge vrouwen wilden met hem op de foto. Hij heeft er vier op zijn schoot gehad. We hebben een enorm gezellige middag en avond beleefd.
Zondag 23 mei
Vanmorgen zaten we om 8 uur al op de fiets. We gingen een mooie fietstocht maken door de rijstvelden. Het weer was prachtig. Na alle regen van zaterdag, is het weer helemaal opgeklaard. Het was een prachtige tocht. Onderweg ook nog een woning bekeken van een boerenfamilie. Het was behoorlijk primitief, maar het zag er wel opgeruimd en schoon uit.
Na de fietstocht hebben we even lekker gedoucht en daarna zijn we nog in Yangshuo gaan lunchen. Toen weer terug naar Guilin, waar de met de nachttrein zouden vertrekken naar Guanzhou, de plaats die wij Canton noemen. Maar voor we naar de trein gingen hebben we eerst nog een grot bezocht in Guilin. Om half 10 ‘s avonds vertrok onze trein en we deelden ons compartiment met Piet en Joke. Met hen zijn we inmiddels goed bevriend geraakt. We kunnen het goed vinden met zijn vieren en hebben veel lol samen.
We zijn rond een uur of elf gaan slapen.
Maandag 24 mei
We hebben vannacht redelijk geslapen. Het is toch altijd wat behelpen in zo'n nachttrein, maar het is goed te doen. Om 8.30 uur kwamen we aan in Guangzhou en werden daar opgehaald door onze plaatselijke gids en bus plus chauffeur. Toen naar ons hotel waar we gingen ontbijten. Het was een heerlijk ontbijt. Ze hadden hier zelf kaas. Heerlijk......
Toen we ons buikje rond hadden gegeten, waren de koffers inmiddels ook gearriveerd en konden we lekker even gaan douchen, want dat gaat natuurlijk niet in de nachttrein.
Aan het eind van de ochtend hebben we nog een tempel bezocht en door het oude gedeelte van Guangzhou gewandeld. Er was een straatje waar ze van allerlei kruiden en dieren verkochten voor medische doeleinden. Zoals paddenstoelen, slangen, hagedissen en kikkers.
De Chinees eet alles wat vliegt, behalve een vliegtuig, de Chinees eet alles wat vier poten heeft, behalve een tafel en een stoel. De Chinees eet alles wat zwemt, behalve een onderzeeër. Heel bizar.
Onze reisleider had bedacht dat we in de avond nog wel een rondvaart konden maken over de rivier, met een diner aan boord. Nou, dat leek ons wel wat. Deze boottocht bleek achteraf toch niet zo'n goede keus te zijn. Het was weer eens een massaal gebeuren en we kregen drinken uit kartonnen bekers en moesten eten van piepschuim bordjes. En dat eten was ook nog eens koud en het zag er ook niet lekker uit. We hebben dus bijna niets gegeten, alleen wat cakejes, die als toetje waren bedoeld. Toch moesten we voor de 'cruise' zo'n 24 euro per persoon neertellen. We voelden ons wel een beetje belazerd. We hebben onze reisleider dan ook gemeld, dat hij dit maar niet meer moet adviseren. Gelukkig zat de Mac bij ons hotel om de hoek, dus na terugkomst in ons hotel, zijn we met z'n allen nog maar even een patatje gaan halen. Morgen vliegt onze groep terug naar Amsterdam, wij gaan met nog een stel naar Hong Kong. We worden morgenochtend om 8.20 uur opgehaald en vervolgens naar de ferry gebracht waarmee we naar Hong Kong zullen varen. Weer een heel andere wereld. We kijken er naar uit en vinden het ook wel lekker om weer even met z'n tweetjes te zijn en ons eigen tempo te kunnen bepalen.
Later meer, maar nu eerst lekker slapen en morgen gezond weer op.
Knuffel voor iedereen
Rene en Jet
Mooie reis! Wel de verjaardag van Susan en Laura gemist....