Bericht vanuit Lijiang
Hallo allemaal,
Vanmorgen om 09.00 uur uit ons hotel in Xi'an vertrokken naar het vliegveld. Onze vlucht zou om 11.10 vertrekken naar Kunming. Een vlucht van 2 uur. Daar moesten we overstappen op de volgende vlucht naar Lijiang. We moesten op de luchthaven van Kunming een paar uurtjes wachten, maar we hebben een lekker ijsje gekochte en wat mensen zitten kijken en eigenlijk was de wachttijd snel voorbij. De vlucht van Kunming naar Lijiang duurde 50 minuten.
Op de luchthaven van Lijiang werden we opgewacht door de plaatselijke gids, ze heet Li. Een leuke meisje van het Naxi volk. Dit is een minderheidsgroep in China en wonen voornamelijk in deze streek. Na een half uurtje rijden kwamen we bij ons hotel aan. Het is gelegen in de oude binnenstad van Lijiang. We vielen van de ene in de andere verbazing. Wat een sprookjesachtige omgeving. Ons hotel is klein en heel erg knus. Het heeft allerei leuke binnenplaatjes waar je kan zitten. En de kamers zijn van alle gemakken voorzien, zelf weer gratis internet, dat is tot nu toe trouwens in ieder hotel zo geweest. De oude binnenstad is kleurrijk en er zijn allemaal kleine straatjes en winkeltjes. Ontzettend gezellig en hel erg sfeervol. Er is ook van alles te zien. Straattheater, dansende mensen. En we zijn al weer een paar keer gefotografeerd. Vanavond zijn we met een aantal mensen uit onze groep gezellig wezen eten. Erg lekker was het. Je besteld hier in China allerlei verschillende gerechten en dat wordt dan op een draaiende plaat op de tafel gezet. Je zit dan met elkaar om die tafel en kan van alle gerechten iets nemen. Soms heb je wel 10 verschillende gerechten. Het eten met stokje gaat ons inmiddels goed af. En de soep is hier een nagerecht. Het vult de gaatjes op volgens de Chinezen.
We hebben inmiddels als ruim 3000 km door China gereisd. We zijn wel blij dat we de grote steden achter ons hebben gelaten en de komende dagen meer het platte land en de natuur gaan bekijken. Waarschijnlijk wat rustiger en minder hektisch. We hebben de eerste rijstvelden al gezien. Het weer is nog steeds prima. Voor morgen: kleine kans op een bui en 24 graden.
Dit was het weer voor vandag, helaas niet veel foto's, want een luchthaven is niet echt interresant.
Tot de volgende keer maar weer, en jullie raden het al........ wij gaan zo slapen, want het is hier al weer 22.30 uur.
Dikke doei
Jetty en Rene
Alvast goedemorgen!! Wat is het tijdverschil precies?
Ik geniet van alle verhalen.
groetjes
Wat een geweldige reis. Erg leuk om te lezen wat jullie allemaal meemaken. Mooie foto's.
Geniet er maar van.
gr. Lia